Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Proiecte  / Al treilea proiect cu finanțare prin Fondul ONG, la Săvinești

Al treilea proiect cu finanțare prin Fondul ONG, la Săvinești

În perioada 16 aprilie – 15 octombrie 2015 Fundația Solidaritate și Speranță Iași- filiala Săvinești derulează proiectul ”Voluntariatul – o valoare în comunitatea ta” finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Vezi comunicatul de presă

voluntariatPrin acest proiect, Fundația își propune sprijinirea ONG-urilor care lucrează cu grupuri țintă vulnerabile din comuna Săvinești și opt localități înconjurătoare, să-și dezvolte baza de voluntari, capacitatea de gestionare a voluntarilor atrași și existenți și să-și extindă aria de intervenție sau gama de servicii prin măsuri combinate de informare, formare și consiliere a liderilor, coordonatorilor de voluntari, voluntarilor și membrilor acestora.

Beneficiarii direcți ai proiectului, ONG-urile din localitățile menționate se confruntă cu lipsa personalului calificat pentru a răspunde nevoilor comunității, capacitatea scăzută de a face față cererilor de servicii din cauza numărului prea mare de beneficiari, oportunitățile de formare și informare reduse, sprijinul slab din partea membrilor comunităților, etc.

Fundația aplicantă, prin experiența acumulată, resursele umane specializate și susținerea pe care o are din partea comunității locale, dorește să vină în sprijinul acestor ONG-uri, care activează în condiții similare cu ale sale pentru a deveni factori importanți de dezvoltare comunitară.

Valoarea proiectului este de 10.126,90 euro, din care 9.056 euro finanțare nerambursabilă din partea Fondului ONG.

Menționăm că acesta este al treilea proiect cu finanțare prin Fondul ONG, derulat de către Fundația Solidaritate si Speranță filiala Săvinești în beneficiul persoanelor din categorii sociale dezavantajate din comuna Săvinești și din comunitățile rurale înconjurătoare.

Pentru mai multe informaţii, vă rugăm contactaţi:

Albert Brîndușa – coordonator proiect,

telefon: 0745 550 767

email: [email protected]

No Comments

Post a Comment