Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Uncategorized  / Cartea Vie” – 27 martie 2014

Cartea Vie” – 27 martie 2014


Proiectul social –educativ intitulat ”Cartea Vie”, desfășurat în perioada 21 noiembrie 2013 – 12 ianuarie 2014 de Fundația Solidaritate și Speranță filiala Săvinești, în parteneriat cu parohia ”Sfinții Voievozi” și-a redeschis paginile. Prima serie a întâlnirilor de suflet a a fost reluată pe 27 martie 2014.

Centrul social – educativ ”Popasul Iubirii Milostive” – Săvinești a găzduit joi, 27 martie 2014, o nouă întâlnire în cadrul Proiectului social –educativ intitulat ”Cartea Vie”.

Știre audio

Cartea Vie – video

Timp de aproape o oră, Cătălin Alexa, care conduce o fabrică de încălţăminte din Bacău, împreună cu familia sa, a împărtăşit experienţa de viaţă copiilor asistați de centru, care au venit însoțiți de părinții lor.

_DSC0194Familia Alexa, dornică să facă mai mult pentru societatea civilă, le-a expus celor prezenți importanța valorilor pe care oamenii le învață din copilărie. Onestitatea, adevărul, modestia, discernământul, cunoașterea, devotamentul, respectul sunt câteva dintre cele mai importante acte de comportament și conduită socială, cu care fiecare dintre noi ar trebuie să fim obișnuiți.


Cunoscând mediul antreprenorial de foarte mult timp, conducând o fabrică de încălțăminte din Bacău, Cătălin Alexa a remarcat că perseverența și devotamentul i-au ghidat viața profesională.

”Fără educaţie nu se poate evolua”

_DSC0214Întrebat de părintele paroh Petru Munteanu, moderatorul întâlnirii, cum ar trebui să fie un angajat, Cătălin Alexa a mărturisit că seriozitatea, profesionalismul și creativitatea sunt atuurile principale ale unui angajat de succes.

”Ce am învăţat din relaţiile cu oamenii este că fără educaţie nu se poate evolua şi răzbi în viaţă, cum spunea şi marele filosof Confucius «natura ne aseamănă dar educaţia ne deosebeşte». De aceea, consider că totul în viaţă se rezumă la alegeri şi folosim fiecare ocazie ca să-i învăţăm pe micuţii din jurul nostru, noi caractere în formare, să aleagă responsabil. Pornind de la şansele egale cu care ne naştem trebuie să ne diferenţiem prin accesul la cunoaştere şi prin modalitatea cu care o punem în valoare, putem creşte şi ne putem dezvolta armonios în direcţia frumosului, a naturalului şi a firescului şi totul depinde de a începe cu a te schimba pe tine însuţi înainte de a face asta cu cei din jurul tău. Gândiţi-vă la o persoană importantă din viaţa voastră care are nevoie de ajutorul vostru şi fiţi responsabili, sinceri, toleranţi şi învăţaţi cât mai multe lucruri la şcoală pentru că numai aşa vă ajutaţi pe voi şi implicit persoanele dragi din viaţa voastră. Numai aşa, uşor, uşor, comunitatea în care trăiţi va deveni un loc mai bun şi pentru generaţiile viitoare!”, a menționat Cătălin Alexa.

_DSC0254Întâlnirea s-a încheiat cu un mini-program artistic susținut de trupa ”Îngerașii”, formată din câțiva copii asistați de Centrul social-educativ ”Popasul Iubirii Milostive”.

Brîndușa Dediu

No Comments

Post a Comment