Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Citește cu mine


Fundația Solidaritate și Speranță, filiala Săvinești a desfășurat azi, 15 mai a doua acțiune din cadrul Săptămânii Naționale a Voluntariatului, denumită ”Citește cu mine”.

Acțiunea a avut loc în colaborare cu Biblioteca comunală Săvinești, care a găzduit timp de o oră aproximativ 15 copii din medii sociale defavorizate și 6 voluntari ai Fundației.

DSC01694Acțiunea a avut loc în colaborare cu Biblioteca comunală Săvinești, care a găzduit timp de o oră aproximativ 15 copii din medii sociale defavorizate și 6 voluntari ai fundației. Voluntarii au citit o poveste, în care au implicat și o parte dintre copii, după care au organizat un concurs de ghicitori, cu premii constând în dulciuri.

DSC01699Scopul acțiunii a fost acela de a familiariza copiii cu spațiul bibliotecii și de a-i încuraja să îndrăgească lectura.

La finalul întâlnirii, doamna bibliotecară Persida Oboroceanu i-a invitat pe copii să continue să frecventeze biblioteca, iar voluntarii au propus să organizeze aceste întâlniri în mod regulat, sub forma unor cluburi de lectură.

DSC01703Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești își desfășoară o mare parte dintre activitățile sale de zi cu zi cu ajutorul voluntarilor. Săptămâna Națională a Voluntariatului a fost un prilej pentru noi să organizăm acțiuni, pe care să le popularizăm în mod deosebit, pentru a atrage noi voluntari și pentru a susține public valoarea voluntariatului”, a declarat doamna Albert Brândușa, director de programe de asistență socială în cadrul fundației și coordonator al acțiunilor din această săptămână.

No Comments

Post a Comment