Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Concurs cu premii, la Săvinești

Vineri, 16 ianuarie 2015, începând cu ora 12.00, Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești a fost gazda unei noi întâlniri din cadrul programului de after-school „Ne pregătim pentru viitor”.

De data aceasta, elevii claselor a doua, respectiv a treia din cadrul Școlii Gimnaziale „I. Gervescu” din Săvinești  au fost ˝provocați˝ să participe la un concurs, motiv pentru care micuții s-au pregătit temeinic timp de o săptămână întreagă.

???????????????????????????????Pe lângă activitățile zilnice din cadrul acestui program, în ultimele zile învățăceii au aprofundat tabla înmulțirii, respectiv tabla împărțirii, aspecte care au făcut obiectul acestei mici competiții.

Micuții se confruntă cu mici dificultăți de înțelegere și interpretare a tainelor ascunse ale matematicii, motiv pentru care știința numerelor, respectiv limba română sunt disciplinele studiate în acest moment la orele de pregătire ale programului de  after-school derulat de filiala din Săvinești a fundației.

Andra Avasilcăi, voluntar în cadrul proiectului de after-school a menționat: “am organizat această competiție, în primul rând, pentru a-i motiva și a le trezi interesul pentru matematică; ei sunt niște copii foarte ascultători, dornici să învețe lucruri noi, de aceea sunt convinsă că întâlnirea de astăzi a fost benefică dezvoltării lor pe această filieră; recompense ale răspunsurilor corecte, dar și micilor încercări eșuate au fost jucăriile, dulciurile și diplomele, dar și premii de consolare pentru cei ce nu au reușit să se claseze pe primele locuri. A avut un real succes inițiativa aceasta, drept pentru care o vom repeta peste câteva săptămâni”.

După jumătate de oră de “examen”, participanții au așteptat cu emoție și bucurie rezultatele. Astfel, după un calcul minuțios, s-au menționat și câștigătorii: la clasa a doua, locul întâi a fost ocupat de Marius, iar la clasa a treia, Alessia a fost cea care a intrat în posesia acestuia.

“Prin activitatea de astăzi urmărim să-i motivăm, pentru ca atingerea  obiectivelor școlare, deși sunt responsabilitatea lor, sa devină o povară mai ușoară, iar informațiile să le fie mai ușor de fixat. Acest concurs este menit să insufle copiilor stabilirea unei ținte finale. Este bine ca abilitatea de a învăța să le fie indusă copiilor încă din anii de școală. Deși mediul în care trăiesc nu le oferă o astfel de șansă, noi încercăm să facem o diferență în acest sens, să le oferim posibilitatea de a învăța lucruri noi”, a subliniat Mihaela Bulai, voluntar în cadrul proiectului de after-school Ne pregătim pentru viitor.

Toate activităţile educaţionale ce au în prim plan programul de after-school se desfăşoară în cadrul proiectului „Dezvoltare comunitară prin educaţie şi cultură”, derulat de către Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești. Menționăm că obiectivul programului de after-school derulat de Fundaţia Solidaritate şi Speranţă din Săvineşti este reducerea excluzinii sociale şi a ratei de abandon şcolar, dar şi creşterea gradului de implicare în comunitate.

Alexandra Gîrbea

No Comments

Post a Comment