Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Copilăria este un izvor de vise!

Copilăria este un izvor de vise!

Copilăria este un izvor de vise!

Cele mai inocente și frumoase amintiri sunt strâns legate de perioada copilăriei noastre, în care orice vis prindea culoare și orice dorință se transforma în realitate. Atunci când vorbim despre copilărie, ne ducem cu gândul la o lume cu prinți și prințese sau la nopți liniștite cu povești.

tab2

O săptămână în care se instaurează o stare de emoție și bucurie lăuntrică.

De asta se pot bucura micuții participanți ai Taberei de creație “Aripi de înger”, organizată la Săvinești, prin inițiativele părintelui director Petru Munteanu.

,,Cum să-ți dorești să ajungi la finalul zilei de vineri și să constați că încă o serie de tabără ajunge la final? Mă despart cu greu de copiii cu care am desfășurat diverse activități plăcute. Prieteniile sunt pentru totdeauna, iar aici, la tabără ne-am făcut prieteni noi. Amintirile de aici vor fi veșnice și ne vor umple clipele de tristețe. Activitatea cu micuții ne unește, ne face mai buni și mai frumoși. Simțim în fiecare zi cum Bunul Dumnezeu ne-a adus împreună, pentru a învăța lucruri frumoase unii de la alții”, a declarat Andra Avasilcăi, coordonator de voluntari în cadrul Taberei de creație “Aripi de înger”, ediția a X-a.

Ultima zi din luna iulie a însemnat pentru copiii participanți ai celei de-a șasea ediție a Taberei de creație “Aripi de înger” o oază de liniște petrecută în căminul doamnei învățătoare Maria Voicu-Macovei.

Aceasta a scos din lada de zestre toate bunurile bunicilor noștri și a prezentat cu multă dragoste micul Muzeu Etnografic – un colț de rai, amenajat în propria casă.

tab1

,,Dragi copii, bine ați venit. În următoarele minute o să vă prezint pe scurt ce este un costum popular și cum arată, dar și care erau principalele tradiții și datini românești. O să încep prin a vă spune că tot ce purtau bunicii noștri își confecționau ei în gospodăriile lor; țăranul simplu își cultiva cânepa și inul, tundeau lâna de pe oi, o torceau și făceau tot felul de lucruri frumoase. În zi de lucru, bunicii noștri se îmbrăcau în cămăși de cânepă, iar în zilele de sărbătoare purtau bumbac sau borangic. Toate acestea se țeseau la războiul de țesut. Aici mai avem barize, tulpane, catrințe – la catrința autentică moldovenească întâlnim culorile roșu și negru”, a reliefat doamna învățătoare Maria Voicu-Macovei.

Copiii participanți au mai beneficiat și de o oră de cateheză, susținută de părintele Mihai Meraru, din cadrul Parohiei Dragomirești, jud.Neamț și părintele Ciprian Ungureanu, din cadrul Parohiei Dârloaia, același județ.

,,Copilași, începând de astăzi, 31 iulie, ne aflăm în postul închinat Sfintei Marii. Așa cum știți, pe parcursul unui an avem patru posturi: al Sfintelor Paști, al Crăciunului, al Sfinților Apostoli Petru și Pavel și cel al Maicii Domnului. Biserica ne învață că în fiecare post, noi, creștinii trebuie să ne spovedim și apoi să ne împărtășim. Așadar, începând cu vârsta de 7 ani, trebuie să mergeți la Biserică, să vă spovediți și să vă împărtășiți cu Sfintele Taine.

Pentru a primi Sfânta Împărtășanie trebuie să ne pregătim atât trupește, cât și sufletește: post, rugăciune, fapte bune sau milostenie. Așa cum avem un medic de familie, așa trebuie să avem și un părinte duhovnic”, a mărturisit părintele Mihai Meraru, din cadrul parohiei Dragomirești, jud. Neamț.

tab3

Ultima parte a zilei de vineri, 31 iulie 2015, a fost destinată unor jocuri distractive. De asemenea, tinerii participanți și voluntari au oferit câteva testimoniale privind experiența întregii săptămâni.

Tabăra de creație “Aripi de înger”, ajunsă anul acesta la cea de-a X-a ediție are rolul de a oferi copiilor posibilitatea de a cunoaște oameni noi, de a lega prietenii și de a oferi un cadru propice dezvoltării personale.

Alexandra Gîrbea

Mai multe articole aici