Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Uncategorized  / Corul ”Edelweiβ” din Piatra-Neamț – un deceniu de activitate

Corul ”Edelweiβ” din Piatra-Neamț – un deceniu de activitate

Sâmbătă, 20 iunie 2015, sala de festivități a Colegiului Național Petru-Rareș din Piatra-Neamț a găzduit evenimentul de celebrare a 10 de ani de existență a corului ”Edelweiβ”, a Forumului Democrat German din Piatra Neamț.

Zumzet, forfotă și agitație… acestea pot fi cuvintele ce descriu atmosfera care s-a instalat în sală, încă de la primele ore ale dimineții, iar emoția, bucuria și nerăbdarea se citeau pe chipurile fiecărui participant.

Galerie Foto

La eveniment au participat membri ai Forumurilor Democrate Germane din mai multe regiuni ale țării: Iași (unul dintre cele mai vechi forumuri din regiunea extracarpatică), Câmpulung  Moldovenesc, Bucovina, Bistrița, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Tulcea, Bacău, Galați, Reșița și Piatra-Neamț.

edel1Printre cei care au răspuns pozitiv invitației Forumului Democrat German din Piatra-Neamț au fost și voluntarii Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, a cărei director este părintele Petru Munteanu.

“La acest ceas aniversar, ne bucurăm că am reușit să fim alături de membrii Forumului Democrat German din Piatra-Neamț. Cu această ocazie îi felicităm și le dorim ca Bunul Dumnezeu să le călăuzească pașii pe acest drum și să le răsplătească munca lor” , a mărturisit Pr.Ioan-Mihai Măriuța, fiu al satului Săvineşti, hirotonit diacon pe data de 31 mai 2015, iar pe 1 iunie 2015 preot în cadrul parohiei „Sf. Ilie Tesviteanul” din localitatea Bor, Valea Timocului din Serbia.edel2

Prezent la această manifestare, Liviu Dumitrache, voluntar al Fundației Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești a opinat: “A fost un eveniment deosebit, îi felicit pe toți membrii corului ”Edelweiβ” din întreaga țară, fiindcă ceea ce fac este un lucru minunat. Mă bucur că am avut ocazia să particip la acest eveniment, ocazie cu care îi mulțumesc părintelui Petru Munteanu, fiindcă de fiecare dată reușeste să adune comunitatea la cele mai frumoase activități”.

Pentru a celebra fericitul eveniment, s-a organizat un concert de muzică ușoară și tradițională germană, dedicat tuturor participanților, dar și o paradă a costumelor tradiționale germane, prin centrul orașului Piatra-Neamț. Parada a fost însoțită de către acompaniamentul muzical al fanfarei  Liceului de Artă “Victor Brauner”, din Piatra-Neamț.

edel3“Aș vrea să mulțumesc tuturor participanților care au venit astăzi la Piatra-Neamț, să ne serbeze în mod deosebit. De asemenea, aș dori să mulțumesc colegilor mei de la grupul ”Edelweiβ” , pentru că reușim de fiecare dată să fim ca o familie; am muncit foarte mult împreună, dar se merită, zic eu. Felicitări tuturor că au pus umărul atâția ani la consolidarea acestui proiect minunat”, a menționat Dan Matzner, președintele Forumului Democrat German din Piatra-Neamț.

“Prin manifestarea de astăzi am dorit o întâlnire inter-regională a formațiilor muzicale și de dansuri. Totodată, am aniversat 10 ani de activitate a corului ”Edelweiβ” (Floare de colț), a Forumului Democrat German din Piatra-Neamț. Am invitat colegi, prieteni, atât din regiunea noastră, cât și din alte regiuni: de la Bistrița, Câmpulung Moldovenesc, Tulcea, Reșița, Suceava, Moinești, Iași, Bacău, Piatra Neamț. S-a creat o atmosferă de sărbătoare așadar. Ne-am atins și scopul propus, le-am făcut și o surpriză al final, fiindcă nu cred ca se așteptau. Am organizat de asemenea și o paradă a costumelor tradiționale germane în centrul orașului Piatra-Neamț, unde ne-a însoțit fanfara Liceului Victor Brauner din Piatra-Neamț, a reliefat Carmen Cobliș , director executiv al Forumului German din România – regiunea Extracarpatică.edel4

Evenimentul de celebrare a 10 de ani activitate a corului ”Edelweiβ” din Piatra-Neamț s-a încheiat cu vernisajul a două expoziții: una de pictură a pictorilor Doina și Gustav Hlinka de la Forumul Democrat din Reșița, și expoziția de fotografie a domnului doctor Dr. Klaus Fabritius, președinte al Forumului Democrat German din regiunea extracarpatică, intitulată 25 de ani împreună, dedicată aniversării a 25 de ani de la înființarea Forumului Democrat al Germanilor din România.

“Pentru noi, Forumul Democrat German din Piatra-Neamț a fost o sărbătoare deosebită. Celebrăm 10 ani de activitate al corului Edelweiβ , dar și 25 de ani de existență a Forumului. Participarea atâtor persoane din oraș, dar și din întreaga țară ne-a făcut o deosebită onoare. Sperăm că muzica noastră a adus o bucurie pe chipurile celor prezenți. Ne bucurăm că am avut-o pe scenă invitată și pe fosta noastră junioară – micuța Mara Iliescu, care a început să cânte cu noi, de când avea vârsta de 3 anișori. Mai avem doi copilași, pe Andrei și pe Ingrid, care încă sunt începători, dar ne dau mai speranțe. Mulțumim tuturor pentru participare și sperăm că muzica noastră a adus o bucurie pe chipurile celor prezenți”, a declarat doamna Augusta Jumanca, vicepreședintele Forumului Democrat German Piatra Neamț.

Menționăm că la finalul evenimentului s-au oferit plachete și medalii jubiliare tuturor membrilor Forumurilor Democrate din țară, s-au oferit diplome și s-a cântat urarea de” La mulți ani”.
edel5
Vă reamintim că grupul “Edelweiβ” din Piatra Neamț este format din Augusta Jumanca, vicepreședintele Forumului Democrat German Piatra-Neamț, Dan Rudy Matzner, președintele Forumului Democrat German Piatra Neamț, Ana Ciutea, Erika Ciobanu, Stela Gașpari, Rodica Bumbu, Mara Iliescu (un înger de copil, membră a corului Edelweiβ de la vârsta de 3 ani),  Marieta Donda, Alexandru Veleșcu, Michael Gașpar și Gheorghiță Ciobanu.

Alexandra GÎRBEA

No Comments

Post a Comment