Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Proiecte  / Departamentul de creație al Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești

Departamentul de creație al Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești

“Orice îți poți imagina este real” – (Pablo  Picasso)

Arta poate fi mai mult decât un hobby, contribuind la definirea stilului nostru în viață, încă de la vârstele cele mai fragede. Talentul reprezintă 0,1%, restul fiind bunăvoință, exerciții și puțină imaginație.

Departamentul de creație al Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești își propune implicarea copiilor, a voluntarilor în diferite activități creative, oferindu-le oportunități de formare a unor deprinderi practice. ???????????????????????????????Astfel, se pune în valoare talentul, imaginația, priceperea și îndemânarea tuturor celor care doresc să se implice. Mai mult, se poate dezvolta potențialul creativ, capacitatea de a desfășura în mod independent o anumită activitate (voluntarii se simt valorizați și utili), precum și  îmbunătățirea încrederii de sine.

Beneficiile sunt date de modul de organizare și dezvoltare, de adaptare a activităților în funcție de preferințele, interesele, capacitatea și ritmul de lucru a fiecărui copil sau voluntar.

creatie2Cu o atitudine potrivită, de încurajare și apreciere se obțin și rezultate pe măsură, devenind o experiență potrivită care conduce la dezvoltarea unor abilități de viață precum: planificarea activității, pregătirea materialului, finalizarea lucrului început, atenție la detalii și grijă pentru calitatea produsului realizat.

De asemenea nu este de ignorat nici menținerea ordinii în spațiul de lucru, respectul față de rezultatele muncii proprii și a celorlalți, spiritului critic, autocritic și receptivitatea, estimarea costurilor de producție, precum și a prețurilor de vânzare.

creatie3Activitatea atelierului de creație presupune confecționarea de obiecte decorative; aranjamente de decor; ornamente decorative cu scoarță și lumânare în ou; ornamente cu semințe; ouă decorative; coșulețe cu flori naturale; coșulețe cu grâu încolțit, cu ouă decorative sau cu ou lumânare de ceară; lumânări decorative; brățări, precum și realizarea de expoziții și standuri cu vânzare a produselor realizate.

Anamaria Armenici, director al departamentului de creație, din cadrul Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești

No Comments

Post a Comment