Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Dezvoltare comunitara  / Educație – pas cu pas, la Săvinești

Educație – pas cu pas, la Săvinești

Cu toții știm că educația este unul dintre stâlpii de bază ai unei societăți solide, ghidate după un sistem de norme, valori și principii, iar un sistem educațional de calitate se construiește prin muncă, perseverență și învățare.

Procesul de predare – învățare este deprins de cei mai mulți dintre noi încă din anii de școală, instituție unde ne formăm ca oameni și ne solidificăm cunoştinţele şi abilităţile profesionale.

???????????????????????????????Pentru un număr de 33 de copilași din cadrul Școlii Gimnaziale „I. Gervescu” din Săvinești, educaţia formală se îmbină cu cea non-formală în cadrul programului de after-school „Ne pregătim pentru viitor”, organizat de către Fundaţia Solidaritate şi Speranţă – filiala Săvineşti.

Astfel, joi, 8 ianuarie 2015, la sediul fundaţiei săvineştene au poposit iarăşi micuţii învăţăcei, sub îndrumarea doamnei învăţătoare Andreea Andreescu.

Mai mult decât atât, începând cu luna ianuarie a anului 2015, pe lângă copii incluşi în programul de after-school au mai venit şi cei din clasele gimnaziale, motiv pentru care se vrea transformarea acestui proiect într-unul permanent.

„Ne bucurăm foarte mult să aflăm că există şi alţi copilaşi care îşi doresc să vină la noi, motiv pentru care începând cu această lună, şi cu acest an, am decis să transformăm această activitate într-un program permanent al fundaţiei noastre. Programul nostru includea oferirea unui mic ajutor, în speţă o masă caldă, dar ne-am gândit că ar fi benefic pentru micuţi să aibă posibilitatea unui mediu în care să-şi facă temele sau să-şi îmbunătăţească cunoştinţele. Prin urmare, am răspuns pozitiv propunerii doamnei profesor Bontaş, iar în continuare ne dorim să colaborăm cu cât mai mulţi dintre copii”, a subliniat Brânduşa Albert, coordonator Proiecte Sociale  în cadrul Fundaţiei Solidaritate şi Speranţă – filiala Săvineşti.

Reamintim că aceste activităţi educaţionale se desfăşoară în cadrul proiectului „Dezvoltare comunitară prin educaţie şi cultură”, derulat de către Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești. Acesta este un proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România şi are loc în perioada 1 iulie 2014-28 februarie 2015.

„Suntem prezenţi astăzi aici pentru a încerca să dăm o mână de ajutor copiilor claselor a cincea a, respectiv a şasea, ce provin din familii defavorizate şi care nu reuşesc acasă să aprofundeze materia predată la clasă. Încercăm în speţă, să-i învăţăm utilizarea corectă a instrumentelor geometrice; de pildă, astăzi am încercat să aprofundăm teoria, să învăţăm să desenăm figuri geometrice, să măsurăm unghiurile sau să lucrăm corect cu raportorul, compasul, creionul. Am observat că ei nu cunosc construcțiile geometrice, respectiv interpretarea și acusticarea desenului, deci vom avea de muncă la acest capitol. Vom veni aici în fiecare zi de marţi şi joi, iar eu, fiind profesoară de matematică-fizică-chimie, voi încerca să-i ajut să desluşească tainele disciplinelor exacte”, a menționat doamna profesor Bontaș Elena, din cadrul Școlii Gimnaziale „I.Gervescu” din Săvinești.

Obiectivul programului de after-school derulat de Fundaţia Solidaritate şi Speranţă din Săvineşti este reducerea excluzinii sociale şi a ratei de abandon şcolar, dar şi creşterea gradului de implicare în comunitate.

Alexandra Gîrbea

No Comments

Post a Comment