Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Uncategorized  / Fundația Solidaritate și Speranță filiala Săvinești la Zilele Casei Corpului Didactic Neamț

Fundația Solidaritate și Speranță filiala Săvinești la Zilele Casei Corpului Didactic Neamț

Casa Corpului Didactic Neamț a organizat în perioada 5 mai – 10 mai 2014 mai multe activități sub genericul ”Zilele Casei Corpului Didactic Neamț”.

Evenimentul, aflat la prima ediție, a cuprins două simpozioane, unul județean, cu tema ”Managementul comunicării. Școala – familia” și un simpozion național cu tema ”Formarea continuă: impact și performanță în educație”.

DSC01402Evenimentul, aflat la prima ediție, a cuprins două simpozioane, unul județean, cu tema ”Managementul comunicării. Școala – familia”, care s-a desfășurat în prima zi a acestei gale și un simpozion național cu tema ”Formarea continuă: impact și performanță în educație”.

Vineri, 9 mai, în sala ”Calistrat Hogaș” a Consiliului Județean Neamț, a avut loc Conferința Regională cu tema ”Dezvoltarea profesională în context european”.

Tematicile abordate au făcut referire la Formarea continuă – vector al succesului educațional din perspectiva Strategiei Europa 2020, la semnificația zilei de 9 mai pentru români și exprimarea gratitudinii pentru contribuția directorilor la creșterea prestigiului Casei Corpului Didactic Neamț.

Printre sponsorii și partenerii acestui eveniment al Casei Corpului Didactic Neamț (CCD) a fost și Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, în urma parteneriatului încheiat între fundație și CCD Neamț.

Un prim protocol se referă la lucrări de restaurare a Corpului B al Casei Corpului Didactic Neamţ, cu susținerea financiară a Fundației Solidaritate și speranță – filiala Săvinești, lucrări care s-au și finalizat. Această clădire a fost amenajată în vederea susţinerea reciproce în iniţierea, organizarea şi desfăşurarea activităţilor social – educative.

Astfel, simpozionul național ”Școala Modernă”, din data de 10 mai 2014, cu tema ”Formarea continuă: impact și performanță în educație”, s-a desfășurat în corpul B al Casei Corpului Didactic Neamț.

DSC01428”Vă mulțumim pentru participare, pentru sprijin și susținere în această perioadă. Astăzi (vineri, 9 mai 2014) are loc, în cadrul Zilelor Casei Corpului Didactic Neamț,  Conferința Regională cu tema ”Dezvoltarea profesională în context european”. Evenimentul este structurat pe patru secțiuni, avem ca parteneri Inspectoratul Școlar Județean Neamț, Consiliul Județean Neamț, Primăria Piatra Neamț, Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, Asociația Învățătorilor, școli și instituții din învățământul preuniversitar”, ne-a declarat doamna Gabriela Curpănaru, profesor metodist al Casei Corpului Didactic Neamț.

DSC01480Invitații de onoare din județul Neamț și-au făcut simțită prezența la acest eveniment al CCD Neamț. Domnul subprefect Gheorghe Nicolae a reprezentat Instituția Prefectului Neamț, domnul Mihai Caravan, directorul Camerei de Comerț și Industrie Neamț, precum și doamna Brîndușa Albert, coordonator  de programe de asistență socială din cadrul Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești.

Printre invitaţii de seamă din alte judeţe s-a numărat psihologul Maria Pavelescu, de la CJRAE Suceava şi conferenţiar universitar doctor Sonia Berbinski, de la Universitatea Bucureşti, departamentul limbă franceză.

Brîndușa Dediu

No Comments

Post a Comment