Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Proiecte  / Întâlnire de lucru a ONG-urilor din regiunea nord-est

Întâlnire de lucru a ONG-urilor din regiunea nord-est

Miercuri, 19 noiembrie 2014, între orele 10:00 – 13:00, la Hotelul Dumbrava din Bacău s-a desfășurat o întâlnire de lucru a organizațiilor nonguvernamentale din regiunea nord-est.

bc2Manifestarea a fost organizată de către Fundația „Alături de Voi”, împreună cu partenerii Asociația Alternative Sociale, Asociația Salvați Copiii Iași, Centrul de Dezvoltare Socială, Centrul Diecezan Caritas Iaşi, Fundaţia COTE, Fundaţia Iosif, Fundația Serviciilor Sociale Bethany, Fundaţia Star of Hope România și Fundaţia World Vision România. La acest eveniment au participat și doi reprezentanți ai Fundației Solidaritate și Speranță – Filiala Săvinești: Brîndușa Albert, coordonator proiecte sociale și Agafia-Ramona Roșu, asistent social.

bc1Acest eveniment a avut în prim-plan prezentarea Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Servicii Sociale (FONSS), care a fost înființată pentru a acționa la nivelul întregii regiuni, având ca misiune „implicarea în schimbarea politicilor și dezvoltarea sustenabilă a serviciilor sociale”. De asemenea, s-a sondat interesul pentru aderarea la FONSS, precum și dacă activitățile de lobby și advocacy întreprinse la nivelul autorităților locale din județul Iași ar trebui replicate și în alte județe. Activitățile de advocacy au drept scop accesarea de fonduri publice de către ONG-uri, dar și acordarea de sprijin în elaborarea și îmbunătățirea regulamentelor actuale de finanțare ale primăriilor și consiliilor județene. Prin intermediul acestei manifestări a fost promovată ideea schimbării percepției asupra sectorului neguvernamental – de la consumator de resurse, la investitor care creează locuri de muncă, plătește taxe și impozite și oferă servicii gratuite pentru beneficiari, iar autoritățile ar trebui să aprecieze și să susțină activitățile ONG-urilor în comunitate.

bc3Evenimentul a fost realizat cu sprijinul Fundaţiei de Sprijin Comunitar Bacău şi face parte din proiectul „Vocea ONG pentru comunitate!”, implementat de cele zece ONG-uri partenere și finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Mihai Parfeni

No Comments

Post a Comment