Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

”Ne pregătim pentru viitor”

A început școala! Știu, nu spun o noutate, dar pentru 30 de copii din comuna Săvinești școala mai reprezintă ceva.

Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești derulează în această perioadă un nou proiect social – educativ, intitulat ”Dezvoltare comunitară prin educație și cultură”, proiect finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

???????????????????????????????Prin acest proiect, timp de 6 luni se va oferi, grupului țintă de copii, ajutor zilnic la lecții, cursuri de dansuri tradiționale rome și românești, un atelier de pictură/lucru manual și se va forma un ansamblu de gimnastică ritmică pentru minim 30 beneficiari.

Ușor emoționați, copiii beneficiari ai programului ”Școală după școală” au pășit în sala de clasă, pregătită la ”Școala Veche” din Săvinești, la data de 22 septembrie 2014.

SONY DSCActivitățile propuse vor urmări în principal reducerea excluziunii și ratei de abandon școlar, îmbunătățirea abilităților de viață a 30 de copii și 20 de adulți romi și români din comuna Săvinești, precum și creșterea gradului de implicare în comunitate și îmbunătățirea relațiilor dintre membrii comunei Săvinești romi și români. Aceste obiective se vor realiza cu ajutorul unui complex de activități educative, de terapie prin artă, culturale și prin acțiuni de informare, consiliere și formare profesională, precum și prin implicarea grupului țintă în activități de importanță majoră pentru comunitate alături de membri acesteia.

Sub deviza ”Ne pregătim pentru viitor”, copiii primesc ajutor, din partea voluntarilor fundației și de la cadrele didactice din comuna Săvinești, la lecții, respectiv limba română și matematică.

SONY DSC”Au fost alese matematica și limba română ca obiecte pentru care se oferă sprijin, deoarece sunt obiectele cu cerințele cele mai mari la școală și la care se întâmpină de obicei cele mai mari dificultăți”, a menționat doamna Brîndușa Albert, managerul proiectului.

Le dorim mult succes și spor la învățat!

Brîndușa Dediu

No Comments

Post a Comment