Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Uncategorized  / Procesiune pentru viaţă, drumul spre credinţă

Procesiune pentru viaţă, drumul spre credinţă

La Piatra Neamț a avut loc duminică, 23 martie 2013, evenimentul “Marșul pentru viață: Adopția, o alegere nobilă”, inițiat de Departamentul Pro Vita al Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iaşilor.

La acest marş a participat şi Fundaţia Solidaritate şi Speranţă Filiala Săvineşti. Manifestarea a adunat peste 1500 de participanti.

6

 

Marșul pentru viață a început la Biserica „Sfântul Spiridon” şi a continuat pe traseul: Muzeul de Istorie – Hotelul Ceahlău – Consiliul Judeţean Neamţ – Biserica „Sfântul Ioan Domnesc”.

Părintele protopop Valentin Tofan a amintit înainte de începutul marşului, care s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, că este necesară protejarea vieţii. “Dorim să tragem un semnal de alarmă și să spunem lumii și societății secularizate că este absolut necesar să protejăm viața, pentru că altfel vom avea de suferit cu toții. Prin acest eveniment dorim să arătăm că Biserica luptă pentru viață. Mântuitorul Hristos ne-a spus: «Eu sunt Calea, Adevărul și Viața și nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine». Nădăjduim, cu ajutorul lui Dumnezeu, ca acest marș pentru viață și rugăciunile înălţate în această zi să fie auzite de Bunul Dumnezeu dar și de cei care sunt abilitați să ia măsurile necesare ca să luptăm împotriva avortului”, a remarcat părintele protopop Valentin Tofan.

Cu acest prilej, au mai luat cuvântul părintele protopop Vasile Țoc și pr. Frăsilă Bogdan, care au menționat că scopul acestui eveniment este promovarea adopției ca soluție firească pentru ocrotirea copiilor născuți de mame aflate în dificultate, ale căror familii nu își pot asuma responsabilitatea creşterii unui copil.

Brîndușa Dediu

No Comments

Post a Comment