Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Uncategorized  / Tabăra de creație ”Aripi de Înger”, ajunsă la a IX-a ediție, și-a deschis porțile

Tabăra de creație ”Aripi de Înger”, ajunsă la a IX-a ediție, și-a deschis porțile

Tabăra de creație ”Aripi de Înger”, ajunsă la a IX-a ediție, și-a deschis porțile duminică, 17 august 2014, la Centrul de Servicii Sociale ”Samariteanul Milostiv” din Săvinești.

Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești în parteneriat cu Parohia ”Sfinții Voievozi” din Săvinești organizează gratuit, în perioada 17 – 26 august 2014, a IX-a ediție a Taberei de creație ”Aripi de Înger”.

SONY DSC

Galerie Foto

Devenită tradiție, tabăra reunește în fiecare an copii din diferite zone, care cu nerăbdare așteaptă. Anul acesta printre cei 160 de participanți se numără copii din Republica Moldova și Italia.

Tabăra de creație ”Aripi de Înger” de la Săvinești a avut deschiderea la data de 17 august 2014, dată care a coincis cu ziua comunei Săvinești, ocazie cu care Primăria Săvinești a organizat un program artistic, la care au fost invitați toți săvineștenii.

La deschiderea taberei de creație a fost invitat și domnul Vasile Pleșca, colecționar de artă, care a dăruit copiilor participant cataloage care conțin picturile renumiților artiști nemțeni, Dumitru Bezem și Constantin Filimon. ”Am făcut acest gest pentru că mi-am câștigat pâinea pe pământul săvineștenilor. Am donat cataloage și copiilor de la Liceul de Artă, pentru a păstra în memoria copiilor arta, frumosul, realizărilor celor doi pictori nemțeni”, ne-a declarat domnul Vasile Pleșca.

Printre participanți se află și câțiva copii de la Centrul Social ”Împreună” din Piatra Neamț. ”Tinerii înscriși în tabăra de creație ”Aripi de Înger” fac parte din familii defavorizate social și economic, părinții lor sunt foști asistați ai centrului de plasament. Avem grijă de ei, i-am înscris la școli la grădinițe, încercăm să-i integrăm în societate, să relaționeze cu ceilalți copii”, a spus părintele Țărn Ovidiu, preot misionar în cadrul Centrului Social ”Împreună”.

DSC05830

Copiii din Republica Moldova, Raionul Criuleni, sunt însoțiți de doamna profesoară de educație plastică, Lilia Cazacu  și de domnul profesor Mihai Zaiț din cadrul Asociațiunii ”Astra”.

”Am primit cu drag invitaţia de a participa la Tabăra de creație ”Aripi de Înger” din Săvinești, din partea doamnei Areta Moșu, președintele Asociațiunii ”Astra” din Iași, care colaborează cu părintele Munteanu. Copiii pe care-i însoțesc au aptitudini speciale, cu o viziune artistică deosebită. Sunt copii laureați ai concursului internațional ”Nicolae Tonița”. România are locuri deosebit de frumoase, copii sunt pentru prima dată în România, iar când au văzut peisajul, natura au rămas impresionați”, ne-a spus doamna Lilia Cazacu.

10 zile de distracție, voie bună, lecții de pictură, ore de cateheză, plimbări în natură, îi așteaptă pe tinerii participanți la tabăra de creație ”Aripi de Înger” de la Săvinești. Le dorim distracție plăcută!

Brîndușa Dediu

No Comments

Post a Comment