Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Proiecte  / Târgul Solidarității Sociale încunună cu succes proiectul ”Voluntariatul, o valoare în comunitatea ta”

Târgul Solidarității Sociale încunună cu succes proiectul ”Voluntariatul, o valoare în comunitatea ta”

Joi, 26 noiembrie 2015, începând cu ora 10.00, sala ”Atrium” a Hotelului Central Plaza din Piatra Neamț a găzduit cea de-a doua ediție a Târgului Solidarității Sociale. Evenimentul a fost organizat de către Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești (FSS) sub conducerea și coordonarea părintelui director Petru Munteanu și a supus atenției teme precum serviciile sociale, voluntariatul, dezvoltarea comunitară, incluziunea socială.

Galerie Foto

Galerie Video

????????????????

La întâlnire au participat reprezentanți de la 28 de asociații și fundații, de la trei parohii care derulează programe de servicii sociale, precum și de la cinci instituții ale statului, Consiliul Județean Neamț, Prefectura Județului Neamț, Școala pentru educație incluzivă ”Al. Roșca” din Piatra Neamț, Penitenciarul pentru Minori și Tineri din Bacău, dar și de la  Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane din Bacău și Piatra Neamț. Acestora li s-au alăturat voluntarii FSS- filiala Săvinești, astfel că 85 de persoane au participat la acest schimb de experiență.

”Mă bucur să ne revedem și anul acesta, cu o mare parte dintre dumneavoastră, la cea de-a doua ediție a Târgului Solidarității Sociale. Acest Târg a luat ființă din marea noastră dorință și nevoie de a-i cunoaște pe ceilalți, celelalte organizații, asociații, fundații, instituți publice care lucrează, ca și noi, în domeniul social, din nevoia noastră de a face schimb de experiență, de a cere un sfat și, până la urmă, de a nu ne simți singuri în fața provocărilor cu care ne confruntăm zi de zi”, a menționat doamna Brîndușa Albert, coordonator de proiecte sociale în cadrul FSS-filiala Săvinești, în deschiderea evenimentului.

tss2După prima ediție a Târgului Solidarității Sociale, mai multe ONG-uri și-au manifestat interesul de a se mai organiza astfel de evenimente. Și anul acesta întâlnirea s-a derulat tot sub semnul voluntariatului și al voluntarilor, astfel încât, evenimentul a fost inclus în cadrul proiectului: ”Voluntariatul, o valoare în comunitatea ta!”, iar rezultatele au fost prezentate de către Brîndușa Albert , coordonatorul proiectului. A subliniat importanța rolului pe care îl are voluntarul și voluntariatul în orice comunitate: ”Proiectul „Voluntariatul – o valoare în comunitatea ta” a fost finanțat de Fondul ONG și este al treilea proiect cu astfel de finanțare derulat de către Fundația Solidaritate si Speranță  – filiala Săvinești în beneficiul persoanelor din categorii sociale dezavantajate din comuna Săvinești și din comunitățile rurale înconjurătoare. Beneficiarii noștri au fost din două categorii, în prima categorie au fost lideri și coordonatori de voluntari apoi au fost voluntarii înșiși din opt localități din jurul comunei Săvinești”.

????????????????

Din partea Fundației Solidaritate și Speranță Iași a participat domnul Gabriel Amironesei, care a transmis aprecierile părintelui Narcis Constantin Axinte, președintele fundației și ale părintelui director Mihai Doroșincă, privind activitatea social-filantropică susținută constant de filiala săvineșteană, ”aceasta fiind una dintre cele mai active filiale, cu succese notabile în activitățile derulate”.

????????????????

După o scurtă prezentare a membrilor organizațiilor participante la eveniment, au urmat, în a doua parte a evenimentului, workshopurile, prin intermediul cărora participanții au avut posibilitatea de a-și cunoaște mai bine activitățile specifice. Tematicile abordate au fost variate și au inclus ateliere despre tehnicile de acordare a primului ajutor, lucru manual, tehnica vitraliului, motivarea persoanelor în vârstă în lucrul cu echipamentele IT, dar și despre voluntariat.

După încheierea discuțiilor, toți participanții au putut savura produsele preparate la Centrul social-educativ ”Popasul Iubirii Milostive” din Săvinești, atmosfera de sărbătoare fiind întreținută de cvartetul ”4 Magic Qvartet” din Bacău.

tss3

Brîndușa Dediu

No Comments

Post a Comment