Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Noutăți  / Trade Winds – Eveniment de promovare a schimburilor comerciale

Trade Winds – Eveniment de promovare a schimburilor comerciale

Trade Winds reprezintă cel mai mare eveniment de promovare a schimburilor comerciale organizat anual de către Departamentul Comerţului SUA, care anul acesta se află la cea de-a zecea ediţie.

România trebuie să devină o țară în care succesul se bazează pe corectitudine și performanță, nu pe favoruri și legături politice. 

Este timpul ca România să facă pasul dincolo de standardele minime ale unei economii de piață funcționale. Este timpul să devenim o economie de piață consolidată. În acest sens, România trebuie să asigure stabilitatea și predictibilitatea politicii economice, să sporească transparența și calitatea administrației publice și să investească puternic într-o infrastructură de transport modernă și extinsă.

Trebuie să consolidăm economia printr-un sector privat competitiv, auto-susținut și principalul motor al prosperității țării noastre. Aceasta va favoriza o clasă mijlocie solidă, ca vector de stabilitate și progres.

Cred că eforturile de îmbunătățire a mediului de afaceri nu vor încetini. România împărtășește aceleași valori care sunt atât de importante pentru țara dvs.: proprietatea privată, libertatea economică și statul de drept. Prosperitatea vine împreună cu aceste valori fundamentale, iar libertatea economică este cea mai bună soluție pentru o lume liberă“, se arată în mesajul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, la deschiderea Forumului Comerțului Winds, 19 octombrie 2017.

România este principala destinaţie a misiunii economice din perioada 16 – 24 octombrie, care se  deplasează şi în Bulgaria, Grecia, Serbia şi Croaţia.

La Forumul de afaceri de la Bucureşti, din 17 – 19 octombrie, au fost invitaţi să participe oficiali şi oameni de afaceri din întreaga regiune.

Echipa de aici, de la Ambasada SUA, a lucrat din greu multe luni pentru a asigura succesul acestui eveniment. Cu toții așteptăm cu nerăbdare să  sprijinim noile parteneriate de afaceri care vor porni de la “Trade Winds” și care vor consolida relația comercială dintre Statele Unite și Europa de Sud-Est.

Având o economie cu o creștere rapidă și o forță de muncă calificată, România este o gazdă exemplară pentru un eveniment de afaceri, cum ar fi Trade Winds.

Economia Romaniei s-a extins în mod constant din 2014, iar țara se îndreaptă către un alt an de creștere a PIB-ului de aproape 5,7% în 2017. România servește atât piețele regionale, cât și cele globale, prin concentrarea dezvoltării de software, manufacturii cât și a serviciilor. În România și în întreaga regiune există numeroase oportunități pentru ca întreprinderile din S.U.A. să satisfacă cererea privată în creștere pentru noi produse, servicii și tehnologii și să contribuie la dezvoltarea regiunii.Făcând afaceri în România permite și accesul pe piața UE prin oferta companiilor americane, atât o piață internă semnificativă, cât și o poziție relativ scăzută în Europa.

Sunt încrezător că relațiile de afaceri create aici la Trade Winds vor crea succes pentru companiile din SUA și organizațiile noastre de dezvoltare economică, precum și pentru partenerii noștri din Europa de Sud-Est.”, a precizat Ambasadorul U.S. în România, domnul Hans Klemm.

Prezent la acest eveniment, la data de 18 octombrie, a fost și președintele Fundației Împreună pentru Solidaritate Socială din Piatra Neamț, pr. Petru Munteanu, care a prezentat activitățile fundației, precum și produsele realizate după „Rețete de la bunica”, care pot fi găsite pe site-ul www.retetedelabunica.eu

Trade Winds este cea mai mare misiune comercială anuală organizată de Guvernul SUA, al cărei scop este să pună în legătură companiile americane şi străine, în vederea creării de parteneriate de afaceri între ţările noastre.

Acest eveniment dedicat celei de-a 10-a ediţii a Trade Winds este cea mai amplă misiune comercială guvernamentală din istoria regiunii.

În jur de 50 de reprezentanţi ai Departamentului Comerţului au ocazia să participe la misiune în toată Europa de Sud-Est. Oraşul Bucureşti este centru al evenimentului şi găzduiește un forum despre desfăşurarea afacerilor în regiune.

Misiunea comercială Trade Winds 2017, care aduce în România peste 100 de companii şi organizaţii patronale din SUA interesate de afaceri în Europa de Sud-Est, a fost lansată oficial, joi, într-o conferinţă cu sala plină la Bucureşti.

Pentru toate companiile și organizațiile care participă la Trade Winds, aceasta va fi o ocazie fantastică de a va face noi contacte, de a vă conecta cu potențiali parteneri și de a valorifica oportunitățile promițătoare, consolidând în același timp brandul “Made in the USA”, care a devenit sinonim cu calitatea și excelența. Piețele din Europa de Sud-Est devin din ce în ce mai atractive atât pentru exportatorii cu experiență, cât și pentru companiile noi in acest domeniu.

Economia regiunii se extinde rapid și crește. Recent, economia Europei de Sud-Est a avut o crestere pozitiva pentru a cincea lună consecutiv, iar România se numără printre economiile cu cea mai mare creștere din această regiune, care se așteaptă să înregistreze o creștere a PIB-ului de peste 5% în 2017.

Secretarul de comerț Wilbur Ross este dedicat utilizării tuturor resurselor disponibile pentru a asigura comerțul liber și echitabil pentru întreprinderile din S.U.A. să-și vândă produsele și serviciile pe piețele externe, creând noi locuri de muncă. Trade Winds este o componentă importantă a acestor eforturi.

Participarea la Trade Winds demonstrează entuziasmul dumneavoastră pentru a vă extinde afacerea. Diferitele evenimente și programe de rețea oferite aici vă vor echipa cu instrumentele și contactele necesare pentru a ajuta compania dvs. să identifice și să urmărească oportunități de extindere în Europa de Sud-est”, a menționat Erin Walsh, asistent al secretarului Departamentului Comerțului din S.U.A.

În cadrul reuniunii, au fost abordate aspecte legate de politicile economice promovate de Guvern pentru atragerea investitorilor străini, fiind trecute în revistă elementele organizatorice referitoare la participarea mediului de afaceri din România şi agenda celei de a zecea ediţii a misiunii Trade Winds, dedicată în acest an Europei de Sud – Est.

Un alt aspect discutat a vizat comerțul online, care a înregistrat o creștere în ultima perioadă.

Întâlnirea de astăzi a fost moderată de Daniela Nemoianu, CEO, Nemoianu Law Firm, iar invitați să ia cuvântul au fost: Greg O´Connor – Regional Senior Commercial Officer; Erin Walsh – Assitant Secretary of Commerce and Director General of the U.S. and Foreign Commercial Service; H.E. Hans Klemm – U.S. Ambassador to Romania; Mihai Tudose – Prim – Ministru al României. Pe perioada evenimentului, invitați la microfon au mai fost: Justin Selbert – President, Direct Online Marketing; Gabriel Zbarcea – Managing Partner, Tuca, Zbarcea & Associates; Massimo Perrotti – UPS Marketing Manager for Romania, Hungary and Greece.

Între firmele americane care participă la forumul economic sunt atât companii consacrate precum IBM, producătorul rachetelor Patriot – Raytheon, Kestral, Harris Corporation (space intelligence), SAS Institute (software), Perry Baromedical Corporation (producator de echipamente medicale), cât și IMM-uri din SUA care  reprezintă un interes deosebit pentru noi, în special din perspectiva transferului de know-how și al inovării.

Brîndușa Dediu

Mai multe articole aici