Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Blog

Fundația Împreună pentru Solidaritate Socială / Proiecte  / Un nou curs de patiser – cofetar

Un nou curs de patiser – cofetar

Fundația Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești în parteneriat cu Parohia ”Sfinții Voievozi” din Săvinești, a desfășurat în perioada 2 – 3 octombrie 2014, campania ”Măsoară timpul cu faptele tale”, prin care s-a organizat un curs de cofetar – patiser, aflat la a doua ediție.

Galerie Foto

???????????????????????????????La acest curs au participat 16 persoane care au urmărit și ascultat indicațiile și mâinile dibace ale patiserului Cătălin Căpățână. Cu o experiență de 15 ani în domeniul cofetăriei și al patiseriei, domnul Cătălin Căpățână, reîntors de curând în România, din Cipru, le-a prezentat cursanților diverse rețete de bunătăți și a explicat că în zilele de astăzi, obiectivele profesionale ale cofetarului – patiser au evoluat, iar activitatea lui de cercetare și actualizare oferă, pe lângă o calitate mai înaltă a produselor și o estetică  deosebită. De la alegerea atentă a materiilor prime și până la utilizarea celor mai sofisticate utilaje, și cofetarul – patiser este supus unei constante reînnoiri care să-l mențină în topul cererii pieței.

Cu ocazia acestui curs a fost inaugurat Atelierul de prescuri „Sf. Minodora, Mitrodora și Nimfodora”, în care s-a oficiat o slujbă de sfințire. Aici se vor realiza produse de patiserie, făcute în fiecare dimineaţă cu atenţie şi dragoste. În fiecare zi se vor pregăti produse proaspete şi pe gustul fiecăruia.

???????????????????????????????După ce au lucrat și experimentat rețele tradiționale din Cipru, participanții la curs, împreună cu domnul Cătălin Căpățână au degustat din delicioasele produse, arătându-se mulțumiți de ceea ce au învățat și realizat.

”Produsele pe care le-am făcut astăzi sunt din foietaj cu diferite ingrediente, stafide, piept de pui, brânză, ciuperci. Aceste delicatese sunt consumate zi de zi în Cipru și îmi doresc să fie și pe gustul celor din zona noastră”, a menționat domnul Cătălin Căpățână.

”În cadrul Fundației Solidaritate și Speranță – filiala Săvinești, s-a deschis un post de patiser, ocupat de domnul Cătălin Căpățână, care a susținut astăzi (02 octombrie 2014) un curs de cofetar patiser unui număr de 16 participanți. Cursanții au învățat câteva ceva din tainele patiseriei, au descoperit două rețete culinare tradiționale din zona Ciprului, produse cu care dorim să susţinem activităţile centrului nostru. Acest fapt se datorează experienței centrului nostru social, care este acreditat pe servicii sociale și are documentele necesare funcționării. Având aceste autorizații, le folosim în sprijinul centrului social-educativ, pentru susținerea copiilor asistați, dar și a personalului angajat”, a spus părintele Petru Munteanu.

???????????????????????????????După ce au lucrat și experimentat rețele tradiționale din Cipru, participanții la curs, împreună cu domnul Cătălin Căpățână au degustat din delicioasele produse, arătându-se mulțumiți de ceea ce au învățat și realizat.

”Produsele pe care le-am făcut astăzi sunt din foietaj cu diferite ingrediente, stafide, piept de pui, brânză, ciuperci. Aceste delicatese sunt consumate zi de zi în Cipru și îmi doresc să fie și pe gustul celor din zona noastră”, a menționat domnul Cătălin Căpățână.

La finalul cursului, cei înscriși au primit diplomă de participare.

Produsele atent preparate și cu un gust deosebit pot fi un deliciu, savurat în pauza de masă de la serviciu și nu numai.

Brîndușa Dediu

No Comments

Post a Comment